Доступність посилання

ТОП новини

Міліція складає фоторобот нападника на кандидата у мери Харкова


У міліції Харкова повідомляють, що складають фоторобот на підозрюваного у скоєнні нападу на кандидата на посаду міського голови, депутата міської ради, лідера партії «Народний контроль» Анатолія Родзинського.

Як повідомила Радіо Свобода речниця обласного управління МВС Оксана Колмикова, міліції вдалося встановити одного свідка, що бачив, як били Родзинського. Напад на кандидата на посаду міського голови стався 30 вересня приблизно о 23:30, коли Родзинський повертався додому. Невідомий почав бити його по голові. Сам міський депутат в інтерв’ю Радіо Свобода повідомив, що наразі перебуває в міській лікарні швидкої й невідкладної допомоги, де проходить медичне обстеження.

«Били тільки по голові. Ні по тілу, ні по ногах. Чоловік, що лупцював, кричав: «За Кернеса». Лікарі кажуть, що у мене струс мозку. Мені вночі зашивали голову в двох місцях. Зробили томографію, чекаємо результатів. Лікарі кажуть, що мені пощастило», – зазначив Родзинський.

Заступник міського голови з соціальних і медичних питань Світлана Горбунова-Рубан відмовилася коментувати стан здоров’я Анатолія Родзинського, доки особисто не відвідає політика в лікарні і не ознайомиться з діагнозом, встановленим лікарями.

Натомість речниця облуправління МВС Оксана Колмикова повідомила, що у Анатолія Родзинського наразі стабільний стан здоров’я.

«Кандидат в мери зазнав тілесних ушкоджень – закритої черепно-мозкової травми», – наголосила Колмикова.

Анатолій Родзинський пов’язує напад із переслідуванням його чинним міським головою Геннадієм Кернесом, який є його суперником за посаду очільника Харкова.

У мерії події, пов’язані з Родзинським, вважають навмисною провокацією, спрямованою у першу чергу на дискредитацію Кернеса.«Ці вигуки, які нібито лунали: «За Кернеса», є таким собі аналогом «візитівки Яроша», – заявив директор міського департаменту у справах інформації й зв’язків з громадськістю Юрій Сидоренко.

У міліції повідомили, що розслідують напад за статтею «замах на вбивство».

Міська виборча комісія 30 вересня зареєструвала Анатолія Родзинського кандидатом на посаду міського голови Харкова.

XS
SM
MD
LG