Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ підозрює 88 росіян у посяганні на територіальну цілісність України та тероризмі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генпрокуратура підозрює в посяганні на територіальну цілісність України та тероризмі загалом 88 громадян Росії, повідомляє прес-служба відомства.

У ГПУ уточнюють, що у період 2014-2015 років правоохоронці проводили досудове розслідування у понад 9000 кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, посягання на її територіальну цілісність, а також за фактами створення терористичних груп та організацій, вчинення терористичних актів, фінансування тероризму та інших злочинів, пов’язаних з сепаратизмом.

За даними Генпрокуратури,майже 1000 обвинувальних актів щодо підозрюваних у вчиненні цих злочинів направили до судів.

Понад 400 людей вже визнані судами винними у вчиненні цих злочинів та засуджені до різних строків ув’язнення, додають у відомстві.

25 вересня український суд засудив майора Збройних сил Росії Володимира Старкова за участь у веденні агресивної війни проти України до 14 років позбавлення волі. Старкова в Україні звинувачували у тероризмі. Сам Сарков заявляв, що він є російським військовим, проте у Росії цього не підтверджували.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, хоча є «добровольці».

XS
SM
MD
LG