Доступність посилання

ТОП новини

У Львові заарештували екс-директора бронетанкового заводу


Затримання екс-директора Львівського бронетанкового заводу Олександра Остапця (п)
Затримання екс-директора Львівського бронетанкового заводу Олександра Остапця (п)

Шевченківський районний суд Львова обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту на 60 днів для колишнього директора Львівського бронетанкового заводу Олександра Остапця. Увесь цей час він перебуватиме в слідчому ізоляторі, передає кореспондент Радіо Свобода.

Правоохоронці затримали Остапця 1 жовтня, коли під час обшуку у його будинку було вилучено 2 мільйони гривень.

Військові прокурори підозрюють колишнього керівника державного підприємства у розкраданні державних коштів і зловживанні службовим становищем.

«Це особливо важкий злочин і санкція статті передбачає від 7 до 12 років. Було зроблено державне замовлення для ремонту військової техніки, зокрема для бойових машин піхоти, які мали відправити у зону АТО. Ці кошти були виділені на ремонт дев’яти двигунів. Він заволодів цими коштами», – заявив військовий прокурор Євген Білоусов.

За словами військового прокурора, екс-директор отримав ці гроші (у різній валюті) через фіктивні фірми, з якими підприємство укладало угоди.

Суд задовольнив клопотання військової прокуратури не лише у частині утримання підозрюваного під вартою, але й дозволив внесення застави у розмірі 30 мільйонів гривень.

Підозрюваний Олександр Остапець свою провину не визнає, журналістам коментувати звинувачення щодо нього відмовився.

Олександра Остапця було звільнено з посади директора Львівського бронетанкового заводу у червні цього року.

XS
SM
MD
LG