Доступність посилання

ТОП новини

Ватикан звільнив священика-гея


Кшиштоф Харамса
Кшиштоф Харамса

Ватикан звільнив священика-гея після його інтерв’ю, опублікованого в італійській і польській пресі. Польський священик Кшиштоф Харамса заявив, що має інтимні стосунку зі своїм другом. Польська Gazeta Wyborcza цитує слова священика: «Я маю сказати, хто я. Я – священик-гей, я щасливий і пишаюся цим».

Представник Ватикану Федеріко Ломбарді зробив спеціальну заяву, в якій мовиться, що вчинок священика напередодні проведення асамблеї Синоду єпископів «виглядає безвідповідальним». Ломбарді вважає, що «камінг-аут» (відмова приховувати нетрадиційну орієнтацію) польського священика приверне до асамблеї зайву увагу преси та не сприятиме обговоренню проблем родини та шлюбу, абортів і священиків-геїв – основних питань, що стоять на порядку денному форуму.

Харамса, виходець з Польщі, останніми роками живе у Римі. Він працював до звільнення у Конгрегації доктрини віри.

Кшиштоф Харамса сказав журналістам, що його вчинок не пов’язаний з асамблеєю єпископів. Він висловив сподівання, що церковні ієрархи почують «голос християнина». За словами священика, його вчинок «глибоко особистий» і став результатом «важкого і ризикованого рішення, враховуючи гомофобну атмосферу у католицькій церкві».

XS
SM
MD
LG