Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: не дозволю, щоб у вимушених переселенців забрали право голосу на Донбасі


Порошенко: світ солідарний з Україною
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

Порошенко: світ солідарний з Україною (відео інтерв'ю)

Люди, які тимчасово змушені були залишити Донбас, повинні мати право голосу на місцевих виборах в окремих районах Донецької та Луганської областей. На цьому, як розповів президент Петро Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам, голова української держави наполягав на переговорах у «нормандському форматі» в Парижі 2 жовтня.

«Це – українські громадяни, український «якір» Донбасу, і вони будуть голосувати на місцевих виборах на Донбасі, кому і як би не хотілося їх позбавити голосу. Я – гарант Конституції, я маю забезпечити їх конституційне право, і я нікому не дозволю на це право зазіхати», – заявив Петро Порошенко, коментуючи обговорення питання про вибори на Донбасі.

Також президент наголосив, що не буде обмеження права участі українських політичних партій в місцевих виборах на Донбасі, а ще однією умовою проведення демократичних виборів на Донбасі є повноцінна діяльність засобів масової інформації.

«Ніяких виборів без повноцінної участі і висвітлення подій українськими ЗМІ бути не може. Бо це право українців на Донбасі знати правду», – сказав Порошенко.

Учасники зустрічі в «нормандському форматі», що відбулася в Парижі у п’ятницю, заявили після її закінчення, що вибори в тимчасово окупованій нині частині Донбасу можуть відбутися тільки за українським законодавством, а відтак і не в ті терміни, які собі визначили сепаратисти.

XS
SM
MD
LG