Доступність посилання

ТОП новини

Уряд доручив місцевій владі підготувати школи до зими


©Shutterstock
©Shutterstock

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до голів міст, обласних та районних адміністрацій з дорученням забезпечити підготовку шкіл до зими, передає Урядовий портал.

«Почніть з малого. Там, де треба поміняти вікна й у вас є ресурс – зробіть це. Де можна відремонтувати декілька класів, не за гроші батьків, а за гроші місцевого бюджету», – сказав прем’єр.

За його словами, місцеві бюджети отримали додатково 40% доходів від децентралізації і можуть ці кошти використати зокрема і для утеплення шкіл.

Минулого тижня у КМДА заявляли, що київська влада готова вже з 5 жовтня в індивідуальному порядку подавати тепло закладам соціальної інфраструктури – дитсадкам, школам, лікарням та пологовим будинкам.

Укргідрометцентр повідомляє, що похолодання в Україні почнеться з середи – температура повітря вдень понизиться до 10-12 градусів і до п’ятниці стовпчики термометра вже показуватимуть 4-6 градусів.

В Україні опалювальний сезон стартує зазвичай в середині жовтня. Це відбувається при зниженні температури повітря до восьми градусів протягом трьох днів.

XS
SM
MD
LG