Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні розпочинається відведення танків на Луганщині


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Речник адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко заявляє, що сьогодні розпочинається виконання чергового етапу Мінських угод – відведення озброєння калібром менше 100 міліметрів.

Він нагадав, що відведення розпочнеться у Луганській області, на відстань не менше 15 кілометрів від лінії розмежування.

Лисенко зазначив, що українська сторона вже передала списки озброєння та військової техніки місії ОБСЄ.

У рамках першого етапу українські військові відведуть танки Т-64 та Т-72, протитанкові гармати Д-48 і Д-44 калібру 85 міліметрів та 82-міліметрові міномети, додав речник АТО.

В угрупованні «ЛНР» заявляють, що стурбовані «затягуванням відведення» зброї з боку Збройних сил України. Ватажок луганських сепаратистів Ігор Плотницький стверджує, що «народна міліція ЛНР» розпочала відведення озброєнь ще 3 жовтня.

29 вересня на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську вирішили, що відведення озброєнь калібру до 100 міліметрів від лінії контакту сторін конфлікту в частині Донбасу буде здійснюватися у два етапи. Як повідомив спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік, перший етап має початися через два дні після початку повного припинення вогню.

Організація з безпеки і співпраці в Європі буде здійснювати контроль за цим відведенням шляхом моніторингу і верифікації.

XS
SM
MD
LG