Доступність посилання

ТОП новини

«Блокада» Криму скоротила кількість охочих відвідати півострів – міліція


Від початку громадянської акції з блокування Криму кількість громадян на в’їзд і виїзд з півострова зменшилася. Про це в коментарі проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії» повідомив заступник керівника Херсонської обласної міліції Ілля Кива.

«Зараз йде детальне просіювання кожної людини і кожної машини. Кожна машина проходить додаткові огляди і це, однозначно, скорочує число охочих відвідати тил ворога», – сказав він.

Наскільки конкретно скоротився потік, Кива не повідомив.

Крім того, він заявив, що з початку «продуктової» блокади до Криму з території материкової України не в’їхала жодна фура. Кива назвав «черговою брехнею» інформацію «Россільгоспнагляду» про нібито недопуск до Криму з материкової України транспортних засобів з продукцією рослинного походження. «Це дестабілізація і ще одна брехня окупаційних військ Російської Федерації. І в даному випадку реагувати на подібні заяви – це означає сприяти даним саботажу», – сказав заступник начальника Херсонської обласної міліції.

Раніше речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян в коментарі «Крим.Реалії» також заявляв, що «російські спецслужби намагаються дискредитувати блокаду Криму», повідомляючи про нібито затримання на адмінкордоні з Кримом вантажівок із продуктами.

20 вересня розпочалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.

Учасники «громадянської блокади», як і раніше, не пропускають фури на півострів. Учасники кримськотатарського національного руху і представники добровольчих батальйонів розбили на адміністративному кордоні з боку Херсонщини наметові містечка і заявляють, що не допустять відновлення товарних поставок на окуповану територію. Москва і «влада» анексованого нею Криму засудили ці дії.

XS
SM
MD
LG