Доступність посилання

ТОП новини

Заарештований депутат Мосійчук заявив, що не братиме участі у виборах мера Києва


Ігор Мосійчук
Ігор Мосійчук

Заарештований народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що не братиме участі у виборах на посаду міського голови Києва 25 жовтня. Про це повідомила прес-служба депутата, поширивши на його сторінці у Фейсбуку відповідну заяву.

«Я прийняв рішення зняти свою кандидатуру із перегонів на посаду мера Києва. Це не легкий для мене крок, але я розумію, що буде набагато ефективніше, якщо всі свої сили я спрямую на боротьбу із встановленням нового режиму, боротьбою за правду, волю і свободу слова в Україні», – повідомив Мосійчук.

29 вересня лідер Радикальної партії Олег Ляшко у соцмережах повідомив, що його партія висуває кандидатом у мери Києва Ігоря Мосійчука.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди. 17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його й затримали силовики в будівлі парламенту.

Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому Мосійчук нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

18 вересня суд вирішив арештувати Мосійчука на два місяці. Він у відповідь оголосив голодування. Захист адвоката подав апеляцію на рішення Печерського райсуду про його арешт. Засідання Апеляційного суду Києва з розгляду скарги відбудеться 8 жовтня.

XS
SM
MD
LG