Доступність посилання

ТОП новини

Українських правників «тренуватимуть» міжнародні експерти


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У рамках підтримки реформ української системи правопорядку і правосуддя європейські правники й адвокати інформуватимуть українських суддів, правоохоронців і громадських активістів про міжнародне законодавство з захисту прав людини. Про це повідомив ініціатор навчань, партнер міжнародної фундації Global Rights Compliance («Глобальне дотримання прав»), королівський радник Вейн Джордаш (Великобританія), презентуючи проект у Києві.

За його словами, українські правники дізнаються про діяльність Міжнародного кримінального суду, а також ознайомляться з роботою міжнародних правозахисних організацій.

«Мета проекту – підняти рівень знань українських фахівців у сфері міжнародного права, щоб Україна змогла притягнути до кримінальної відповідальності осіб, які винні в порушенні її територіальної цілісності і порушенні засадничих прав людини», – повідомив Джордаш, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

За його словами, західні правники у процесі співпраці з українськими колегами особливу увагу приділятимуть таким питанням, як дотримання норм Римського статуту, підготовка позовів до Міжнародного кримінального суду і міжнародних судів різних інстанцій, які розглядають справи по військових злочинах і злочинах проти людяності.

У середині жовтня очікується рішення Венеціанської комісії щодо законопроекту про внесення змін до української Конституції у рамках судової реформи.

XS
SM
MD
LG