Доступність посилання

ТОП новини

Нова поліція запрацювала в аеропорту «Бориспіль»


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Від 6 жовтня в міжнародному аеропорту «Бориспіль» починає працювати нова поліція, повідомили в уряді України.

За даними голови Міністерства внутрішніх справ України Арсена Аваков, в аеропорту нестимуть службу 80 поліцейських, які працюватимуть по 20 осіб 12 годин.

Поліція працюватиме також і на трасі Київ – Бориспіль, повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Сьогодні ми вперше запускаємо патрульну поліцію, так звану трасову патрульну поліцію. 80 автомобілів «Хюндай Соната», які раніше використовувались аеропортом «Бориспіль» як таксі, передано для потреб поліції. Сумнозвісне таксі стало тепер машинами української поліції, і на трасі Київ – Бориспіль іде перший експеримент по запровадженню патрулювання саме траси», – сказав Яценюк. Він зауважив, що наступною трасою, де поліція патрулюватиме на автомобілях, буде траса Київ – Житомир.

Як заявили в уряді, сьогодні в місті Бориспіль Київської області стартує набір у нову поліцію Бориспільського району. «Ми відкриваємо набір до патрульної поліції, патрульних, які будуть безпосередньо в самому Борисполі, і завершуючи українськими шерифами в селі», – сказав Яценюк.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що повністю система поліції в Бориспільському районі буде впроваджена протягом трьох місяців.

Нова поліція дотепер з’являлася лише у великих містах. Від 4 липня патрульні поліцейські працюють у Києві, впродовж наступних місяців такі підрозділи з’явилися у Львові, Одесі, Харкові. Набір у нову патрульну службу триває ще у низці українських міст.

XS
SM
MD
LG