Доступність посилання

ТОП новини

Сирія: російська авіація здійснила удари по Пальмірі


Тріумфальна арка у Пальмірі
Тріумфальна арка у Пальмірі

Російські військові літаки у вівторок, 6 жовтня, завдали повітряних ударів по позиціях угрупування «Ісламська держава» у сирійському місті Пальміра.

За повідомленням Reuters, під час авіаударів знищені 20 бойових машин і три склади зі зброєю ісламістів. Повітряні удари були також здійнені по містах Аль-Баб і Дейр-Хафер у провінції Алеппо.

За інформацією Центру спостереження за правами людини у Сирії, який базується у Великій Британії, у результаті авіаударів по Пальмірі вбито 15 ісламістів.

Як повідомило сирійське національне телебачення, дії російських ВПС були узгоджені з владою Сирії.

Бойовики угруповання «Ісламська держава» захопили Пальміру 20 травня цього року. У місті розташовані найдавніші пам’ятники, внесені до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. На початку жовтня ісламісти підірвали античну Тріумфальну арку у Пальмірі. Раніше були знищені два храми та поховальні вежі.

Воєнні дії Росії у Сирії викликають дедалі більше занепокоєння і на Заході, і у регіоні – адже Москва, стверджуючи, що бореться з екстремістським угрупованням «Ісламська держава», значну частину своїх повітряних ударів завдає по силах об’єднання «Сирійська вільна армія» – так званої «поміркованої опозиції», що має підтримку більшості Заходу й арабського світу.

XS
SM
MD
LG