Доступність посилання

ТОП новини

Москва не готується до сухопутної операції у Сирії – МЗС Росії


Марія Захарова
Марія Захарова

У МЗС Росії відкидають припущення про підготовку Москвою наземної операції у Сирії.

«Ніяких сухопутних операцій, ніяких військ на землі немає і бути не може», – заявила у вівторок, 6 жовтня, представниця російського зовнішньополітичного відомства Марія Захарова.

Раніше речник Кремля Росії Дмитро Песков, коментуючи поширену у понеділок інформацію CNN про переміщення російськими військовими на заході Сирії наземного контингенту і зброї, сказав: «CNN і переплутати могли. Вони і Путіна з Єльциним плутають». Песков додав, що може ще раз повторити слова президента Росії Володимира Путіна, що Москва не буде брати участь у наземній операції в Сирії.

Про можливу підготовку Росією такої операції задля підтримки сил президента Сирії Башара аль- Асада, CNN повідомило з посиланням на джерела у Пентагоні.

Воєнні дії Росії у Сирії викликають дедалі більше занепокоєння і на Заході, і у регіоні – адже Москва, стверджуючи, що бореться з екстремістським угрупованням «Ісламська держава», значну частину своїх повітряних ударів завдає по силах угрупування «Сирійська вільна армія» – так званої «поміркованої опозиції», що має підтримку більшості Заходу й арабського світу.

XS
SM
MD
LG