Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина хоче переговорів із Росією через порушення авіапростору


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Туреччина пропонує провести зустріч із військовими Росії для уникнення в майбутньому порушень із боку Росії турецького повітряного простору.

Як заявили у Міністерстві закордонних справ Туреччини, Анкара хоче, щоб на зустрічі Москва пояснила порушення і розповіла про заходи, яких вживає, щоб запобігти інцидентам у майбутньому.

За даними МЗС Туреччини, посла Росії Андрія Карлова 6 жовтня втретє викликали для обговорення двох порушень турецького авіапростору російськими військовими літаками на минулих вихідних.

Міністерство також спростувало повідомлення російських ЗМІ про створення робочих груп для координації дії з Росією щодо Сирії.

Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу 7 жовтня заявив, що не хоче початку кризи у відносинах НАТО, членом якого є Анкара, чи самої Туреччини із Росією через конфлікт у Сирії.

За його словами, лише два з 57 авіаударів Росії в Сирії вдарили по позиціях радикального угруповання «Ісламська держава», решта – по поміркованих опозиційних силах, які на північному заході Сирії воюють проти урядових сил президента Башара Асада, союзника Росії.

XS
SM
MD
LG