Доступність посилання

ТОП новини

«Південмаш» заявляє, що попри кризу відновив виробництво тролейбусів і будує космічну техніку


Державне підприємство «Дніпропетровський південний машинобудівний завод імені Олександра Макарова» в Дніпропетровську попри кризу відновив виробництво електротранспорту: наразі на підприємстві почали складати тролейбуси. Про це повідомили на заводі «Південмаш».

За офіційними даними заводу, за контрактом, продукція призначена для Дніпропетровська та Запоріжжя: 10 і 6 тролейбусів відповідно. За два з половиною тижні, заявили на підприємстві, завершать збирати першу партію тролейбусів, які мають працювати у Дніпропетровську.

Окрім того, на підприємстві поінформували, що, незважаючи на кризу, завод у призначені терміни поставив конструкції першого ступеня ракети-носія «Антарес» для компанії OrbitalSciencesCorporation.

«Підприємство, як завжди, в повному обсязі і в строк виконує свої договірні зобов’язання. «Південмаш» продовжує співпрацю за низкою програм мирного освоєння космосу і готовий до нових проектів», – заявили на підприємстві.

Водночас на підприємстві не коментують інформації незалежної профспілки про запровадження одноденного режиму роботи.

Минулого тижня керівник незалежної профспілки підприємства Євген Деркач повідомив, що з 1 жовтня «Південмаш» перейшов на «одноденку»: завод працюватиме 1 день на тиждень щонайменше до нового року. За його даними, це обумовлено браком замовлень на продукцію. Він також заявив, що на підприємстві накопичилась заборгованість із зарплати у сумі понад 60 мільйонів гривень: востаннє працівники отримували зарплату за травень – трохи більше 20% від заробленого за місяць.

З початку року працівники державного підприємства «Південний машинобудівний завод» провели більше десяти акцій протесту проти невиплати зарплати у Дніпропетровську та Києві. За даними адміністрації підприємства, для стійкої роботи у 2015 році завод потребував замовлень на 2,5 мільярда гривень. На початок року обсяги укладених контрактів оцінювали в 1 мільярд гривень.

XS
SM
MD
LG