Доступність посилання

ТОП новини

У Росії розпочинається останній цього тижня день слухань у справі Савченко


Надія Савченко за броньованим склом у суді в Донецьку, Ростовська область, Росія, 6 жовтня 2015 року
Надія Савченко за броньованим склом у суді в Донецьку, Ростовська область, Росія, 6 жовтня 2015 року

У російському Донецьку на судовому процесі у справі громадянки України, депутата Верховної Ради Надії Савченко 8 жовтня триватиме допит свідків, повідомив на своїй сторінці в мережі мікроблогів Twitter її адвокат Марк Фейгін.

«Отже, сьогодні останнє цього тижня засідання в процесі Надії Савченко. Будуть свідки. З «ЛНР», – написав захисник.

7 жовтня інший адвокат Надії Савченко Ілля Новиков заявив, що свідкам, які свідчать у суді через відеозв’язок із Воронежа, не видно обвинувачену.

«Видно тільки, що в клітці хтось є. Обличчя Надії повністю закрите від камери броньованим склом, що відблискує. Так от – я єдиний з учасників процесу, хто подивився на нього з обох сторін екрану. Клітка стоїть так, що в камеру не видно нічого. У свідків, яких суд допитував по відео, прокурори завжди запитували, чи впізнають вони підсудну, і всі говорили, що впізнають», – повідомив Новиков.

Донецький міський суд Ростовської області Росії, який розглядає справу Савченко, під час попередніх слухань продовжив для неї запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на шість місяців, до січня 2016 року.

Російські прокурори оголосили обвинувальний висновок українці, за яким їй загрожує до 25 років ув’язнення.

Українську громадянку, народного депутата Надію Савченко вже понад рік утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG