Доступність посилання

ТОП новини

Розгляд апеляції на арешт Мосійчука перенесли, він наполягає на шпиталізації


Ігор Мосійчук
Ігор Мосійчук

Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги на арешт народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука. Засідання відбудеться 13 жовтня.

Такий крок суд пояснив необхідністю викликати на засідання тюремного лікаря, який дав два протилежні висновки про стан здоров’я Мосійчука. В одному з цих висновків йшлося, що Мосійчук може утримуватися під арештом, в іншому – що утримання його під вартою не бажане.

Прес-служба депутата в Facebook заявляє, що лікарі наполягають на його негайній шпиталізації.

На минулому засіданні суду 2 жовтня суд оголошував перерву, щоб перевірити стан здоров’я депутата, який заявив, що не може перебувати під вартою через погане самопочуття.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди. 17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його й затримали силовики в будівлі парламенту.

Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому Мосійчук нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

18 вересня суд вирішив арештувати Мосійчука на два місяці. Він у відповідь оголосив голодування.

XS
SM
MD
LG