Доступність посилання

ТОП новини

Омбудсмен хоче змусити податкову відкрити інформацію про джакузі Клименка


Секретаріат уповноваженого Верховної Ради з прав людини відкрив провадження щодо ненадання Державною фіскальною службою інформації на запит стосовно джакузі та інших рекреаційних споруд у головному офісі податкової в Києві. Це є порушенням на право доступу до публічної інформації.

Програма «Схеми», спільний проект Радіо Свобода та UA:Першого телеканалу, кілька разів отримала відмову від Державної фіскальної служби про надання інформації стосовно рекреаційного комплексу, який було виявлено після втечі колишнього очільника Державної податкової служби Олександра Клименка у 2014 році.

ДФС не надала інформацію про суму, витрачену держустановою на послуги компанії-оцінювача, яка без тендеру проводила оцінку майна. Також відмовилась відповідати про результати оцінки і не назвала фірму, яка надавала ці послуги.

Як пояснив провідний спеціаліст Управління захисту прав на інформацію Секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини Максим Петльований, у рамках відкритого провадження до Державної фіскальної служби буде надіслано запит щодо з’ясування обставин, чому не було забезпечено доступу до інформації.

«У разі виявлення порушення щодо надання інформації, буде складено протокол про адміністративне правопорушення і направлено справу до суду», – пояснив він.

Після Революції гідності у ліквідованому Міністерстві доходів і зборів було виявлено закриту зону відпочинку з джакузі, солярієм, соляною кімнатою, боксерським рингом – загалом 77 необлікованих одиниць.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG