Доступність посилання

ТОП новини

Фестиваль «Молодість» може переїхати в інше місто – Халпахчі


Андрій Халпахчі, Ігор Янковський, Роман Балаян
Андрій Халпахчі, Ігор Янковський, Роман Балаян

Міжнародний кінофестиваль «Молодість», який традиційно відбувається в Києві, отримав пропозицію підтримки від іншого міста. Про це на прес-конференції, присвяченій національній конкурсній програмі, заявив директор фестивалю Андрій Халпахчі.

До якого саме міста може переїхати «Молодість», поки не уточнюють.

Причиною можливого переїзду стало фінансування, зазначають організатори фестивалю.

За словами Халпахчі, фестиваль планує відмовитись від коштів, запропонованих Київрадою, вважаючи запропоновану суму 200 тисяч гривень недостатньою.

«Одеса виділила на Одеський кінофестиваль мільйон гривень. Це у п’ять разів більше. Одеса, звісно, краща за Київ, але не у п’ять разів», – зауважує директор «Молодості».

У національному конкурсі фестивалю візьмуть участь 23 короткометражні фільми, серед яких чотири анімаційних та п’ять документальних. Головою національного журі став режисер Роман Балаян. Разом із ним у журі працюватиме голова відділу короткометражних фільмів компанії German Films Мартін Шойрінг.

«Я вже кілька років тому казав, що гроші треба давати лише дебютантам. Бо мене дуже цікавить: хто там позаду? Що у нас з кіногенофондом? Якщо мені щось сподобається, я буду просувати цю людину», – каже Балаян.

Кінофестиваль відбудеться в Києві з 24 жовтня до 1 листопада. Однією з локацій «Молодості» стане підпалений минулого року кінотеатр «Жовтень» – щоправда, його використають лише частково. Окрім того, цього року організатори планують надати певну кількість безкоштовних місць на показах для студентів та пенсіонерів.

XS
SM
MD
LG