Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина може скоротити економічну співпрацю з Москвою – Ердоган


Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердога
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердога

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявляє, що Анкара може скоротити економічну співпрацю з Москвою через порушення повітряного простору країни російськими винищувачами. За його словами, йдеться про відмову від закупівлі російського газу, призупинення будівництва першої у країні атомної станції за російським проектом і припинення постачання продуктів харчування у Росію.

«Порушення турецького повітряного простору російськими військовими літаками, що завдають удари у Сирії, ставить під загрозу глобальні енергетичні проекти», – сказав Ердоган в інтерв’ю турецькому виданню Hurriet, опублікованому у четвер, 8 жовтня.

«Туреччина є головним покупцем природного газу з Росії. При необхідності наша країна зможе купувати природний газ у різних місцях і це буде серйозною втратою для Росії», – наголосив Реджеп Таїп Ердоган.

Раніше сьогодні у російському «Газпромі» заявили, що будівництво газопроводу з Туреччиною, так званого «Турецького потоку», відкладається.

Туреччина виступає проти нарощування російської військової присутності у сусідній Сирії і заявляє, що чергове порушення її повітряного простору російськими військовими літаками розглядатиметься як напад на НАТО.

Анкара критикує Росію за авіаудари в Сирії, ціллю яких є не лише «Ісламська держава», а і поміркованіші опозиційні угруповання, що протистоять президентові Башару аль-Асаду. Крім того, російські військові літаки двічі порушували повітряний простір Туреччини на минулих вихідних. Це також викликало обурення Анкари.

XS
SM
MD
LG