Доступність посилання

ТОП новини

КВУ прогнозує масштабні факти прямого підкупу виборців 25 жовтня


У Комітеті виборців України прогнозують масовий підкуп виборців під час місцевих виборів 25 жовтня. Про це, зокрема, заявив директор КВУ Олексій Кошель.

«Сьогодні всі політтехнологи, експерти хором говорять про те, що відбуватиметься підкуп виборців в усіх регіонах України. Тобто, будуються класичні піраміди підкупу: людям роздають гроші. І це може бути надзвичайно масштабним явищем. Йдеться не про тисячі, а про десятки тисяч людей у всіх регіонах», – заявив Кошель.

За словами директора КВУ, щоб запобігти прогнозованим фактам підкупу і махінацій на виборах, зреагувати повинна міліція, особливо за тиждень до дня голосування.

«Як вони (органи МВС – ред.) спрацюють, про це дізнаємося тільки в останній тиждень перед виборами, тому що технологія прямого підкупу – це технологія останніх днів», – сказав Кошель.

Чергові місцеві вибори в Україні заплановані на 25 жовтня. Згідно з чинним українським законодавством, місцеві вибори у тимчасово окупованих частинах Донецької й Луганської областей не призначені.

XS
SM
MD
LG