Доступність посилання

ТОП новини

Демобілізованим з АТО дніпропетровцям пропонують змінити професію


Демобілізовані бійці перевчаються на електрозварників, веб-дизайнерів, продавців
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00

Демобілізовані бійці перевчаються на електрозварників, веб-дизайнерів, продавців

У п’ятницю, 9 жовтня, в Дніпропетровському обласному центрі зайнятості провели День відкритих дверей для демобілізованих бійців АТО. Колишнім солдатам презентували матеріально-технічну базу і можливості для навчання, перепідготовки та підвищення кваліфікації, які є в Дніпропетровському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, військовослужбовцям пропонували пройти навчання за дев’ятьма професіями: касир у банку, контролер-касир, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, електрогазозварник, оператор котельні, продавець тощо. Термін навчання складає від 3,5 до 9 місяців.

Також демобілізованих бійців запрошували на 2-3-місячні курси підвищення кваліфікації за різними напрямками, зокрема, з основ веб-дизайну, – ці курси зацікавили багатьох вояків.

Водночас дехто з колишніх солдатів говорив про те, що традиційно «жіночі» професії, як-то касир чи бухгалтер, їх мало приваблюють, водночас для здобуття певних «чоловічих» спеціальностей поки мають фізичні обмеження – все ще відновлюють здоров’я після поранень у зоні АТО.

За інформацією обласного центру зайнятості, нині на Дніпропетровщині офіційно зареєстровано близько 500 безробітних демобілізованих військовослужбовців.

XS
SM
MD
LG