Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові почали відведення гармат від лінії зіткнення – Генштаб


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У суботу, 10 жовтня, українська сторона почала відведення гармат від лінії зіткнення на Донбасі. Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

«Сьогодні сили АТО під контролем спостерігачів СММ ОБСЄ розпочали другу стадію першого етапу відводу від лінії розмежування озброєння калібру менше 100 міліметрів. Сьогодні відводяться гармати на відстань, визначену Мінськими угодами», – повідомив Селезньов.

Цей етап триватиме дві доби, зазначив Селезньов.

«Потім ми робимо заяву про те, що озброєння відведено і настає процес верифікації…Потім ми переходимо до третьої фази першого етапу –відведення мінометів. Ми плануємо до 18 жовтня весь цей етап закінчити», – зазначив спікер Генштабу.

За словами Селезньова, спостерігачі ОБСЄ стежитимуть за тим, щоб заявлене озброєння відвели на майданчики.

Українська сторона вже відвела від лінії зіткнення на 15 кілометрів усі танки. Наступним етапом, як повідомляли військові, стане відведення протитанкових гармат калібру до 100 міліметрів від лінії розмежування.

ЗСУ почали відводити танки з Луганської області 5 жовтня. В угрупованні «ЛНР» заявляли, що «народна міліція ЛНР» розпочала відведення озброєнь ще 3 жовтня.

XS
SM
MD
LG