Доступність посилання

ТОП новини

Голова СБУ: в полоні бойовиків перебуває півтори сотні людей, понад 800 – зникли безвісти


Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявляє, що на сьогодні у полоні бойовиків перебуває понад 150 людей, ще більше 800 зникли безвісти. Про це Грицак сказав журналістам в суботу на базі центру підготовки СБУ у селі П’ятихатки на Київщині.

«На сьогодні в полоні у бойовиків перебуває 153 людини, 801 вважається зниклою», – сказав Грицак.

Голова СБУ заявив,що робота з обміну полоненими не припиняється, та висловив сподівання, що скоро усі бранці будуть на волі.

«Переговори тривають щодня. Сьогодні, зокрема, безпосередньо на лінії зіткнення перебувають троє наших офіцерів, один волонтер сьогодні вранці виїхав безпосередньо для спілкування до Донецька. Я сподіваюся, що переговори будуть успішними», – сказав Грицак.

Радник голови СБУ Юрій Тандіт днями також заявляв, що серед 153 полонених громадян України є як військові, так і цивільні.

Звільнення та обмін полоненими є однією з умов мінських угод.

В гуманітарній місії «Чорний тюльпан», яка займається пошуком тіл військовослужбовців в зоні АТО, заявили, що знайти нині можливо лише захоронені тіла бійців. З вересня минулого року місії вдалося повернути додому тіла понад 600 бійців, загиблих у АТО.

XS
SM
MD
LG