Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську проходить мітинг проти фальсифікацій на виборах (трансляція)


Президент Білорусі Олександр Лукашенко
Президент Білорусі Олександр Лукашенко

В суботу, 10 жовтня, у столиці Білорусі Мінську проходить мітинг проти фальсифікацій на президентських виборах. Організатори закликали небайдужих прийти у центр столиці о 17-й годині за місцевим часом, щоб пройти ходою з національними прапорами від площі Свободи до площі Якуба Коласа.

«Суспільство залякане державною пропагандою... У більшості людей на плечах вже не голови, а телевізори. Ви бачите, як мало людей приходить на акцію. Люди залякані», – сказав перед початком акції поет, публіцист, лідер громадської кампанії «Говори правду!» Володимир Некляєв.

Повідомляється, що на акцію також прийшов голова Об'єднаної громадянської партії Анатолій Лебедько.

На акції зібралося чимало журналістів, повідомляють про наряди правоохоронців, що прибувають до місця події. Інформації про заворушення чи затриманих немає.

У неділю, 11 жовтня, в Білорусі мають відбутися президентські вибори, головним фаворитом яких є багаторічний лідер Білорусі Олександр Лукашенко. Громадські активісти остерігаються, що за підсумками недільного голосування в країні може бути використано адміністративний ресурс на користь Лукашенка, для якого це може стати вже п'яте президентство.

XS
SM
MD
LG