Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську запровадили уроки з виготовлення ласощів для переселенців


«Солодка терапія» для переселенців
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:17 0:00

«Солодка терапія» для переселенців

У суботу, 10 жовтня, в координаційному центрі для переселенців «Допомога Дніпра» в Дніпропетровську відбувся безкоштовний кондитерський майстер-клас для дітей переселенців та бійців АТО. Його організувала майстриня-карамельєр Олена Габайдуліна.

На заняття з виготовлення солодощів зібралися не тільки діти, а й дорослі. За словами майстрині, робота з натуральною карамеллю – це своєрідна солодка терапія для тих, хто хоче на якийсь час забути про життєві труднощі, поринути в світ дитинства. Інгредієнти – найпростіші: цукор, вода, оцет, фруктові сиропи, їх забезпечила сама Олена. Усі виготовлені солодощі учасники забрали додому.

Як зазначила Габайдуліна, такі льодяникові майстер-класи в центрі проводитимуть щомісяця. Її «учні» за бажання зможуть повторити весь процес виготовлення цукерок у домашніх умовах.

За даними з координаційного центру для переселенців «Допомога Дніпра», наразі в їхньому закладі, який діє півтора року, переселенцям пропонують кілька безкоштовних курсів, занять, майстер-класів, які проводять волонтери. Зокрема, діють курси англійської мови «для чайників», курси шиття, працюють англомовний та ляльковий театри, тривають заняття з живопису, валяння з повсті, східних танців, хіп-хопу, фітнесу тощо.

Щоп’ятниці у центрі для переселенців збираються любителі хенд-мейду, щоб разом створювати речі для доброчинних ярмарків.

XS
SM
MD
LG