Доступність посилання

ТОП новини

Проект YanukovychLeaks відзначили на міжнародному конкурсі журналістів-розслідувачів


Команда проекту YanukovychLeaks на врученні відзнаки міжнародного конкурсу Global Shining Light Award
Команда проекту YanukovychLeaks на врученні відзнаки міжнародного конкурсу Global Shining Light Award

Український проект YanukovychLeaks здобув спеціальну відзнаку міжнародного конкурсу Global Shining Light Award, організованого Глобальною мережею журналістів-розслідувачів. Нагороду команді проекту вручили напередодні в норвезькому місті Ліллегаммер.

Перше місце у конкурсі Global Shining Light Award присудили команді із Чорногорії та бразильського видання Gazeta do Povo. Розслідування журналістів з Чорногорії стосувалося банку родини екс-прем’єр-міністра країни Міло Джукановича та членів його уряду, а також зловживань у бізнесі та фактів організованої злочинності. Команда від Gazeta do Povo розслідувала контрабанду тютюну і кримінальні потоки в Південній Америці.

Цьогоріч за нагороду змагалося 76 розслідувань, надісланих із 34 країн світу.

YanukovychLeaks – це проект групи журналістів та волонтерів, які почали систематизувати і досліджувати дані про фінансову діяльність екс-власника резиденції «Межигір’я» під Києвом – колишнього президента України Віктора Януковича. 22 лютого 2014 року біля покинутої резиденції водолази виявили близько 200 папок з документами, які намагалися приховати від громадськість. Виявлені та врятовані документи, а також розслідування, що на них ґрунтувалися, були опубліковані на сайті YanukovychLeaks.

Над проектом працюють журналісти Дмитро Гнап, Анна Бабінець, Влад Лавров, Олександр Акименко, Олег Хоменок, Марія Землянська, Олеся Іванова, Максим Опанасенко, Катерина Каплюк, Денис Бігус. До команди проекту YanukovychLeaks також входять автор і ведуча проекту Радіо Свобода «Схеми» Наталка Седлецька і керівник відділу розслідувань Радіо Свобода Катерина Горчинська.

XS
SM
MD
LG