Доступність посилання

ТОП новини

У Києві затримали офіцерів Нацгвардії, які продавали військове майно – Матіос


Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос
Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос

Слідчі Головної військової прокуратури спільно з міліціонерами затримали у Києві п’ятьох офіцерів Національної гвардії України при спробі продати викрадене військове майно на суму 200 тисяч гривень. Затримання провели напередодні, повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

«Офіцери, керівник Центральної бази забезпечення і начальники окремих складів речового забезпечення Національної гвардії, порушуючи Присягу українському народові, протягом 2015 року викрадали, привласнювали і реалізовували «на сторону» військове майно: партії касок, форми та взуття, які за документами призначалися для підрозділів Нацгвардіі в зоні АТО», – повідомив Матіос.

За його словами, усього правоохоронці проводять обшуки за 15 адресами. Також розпочалася інвентаризація Центральної бази речового майна Нацгвардії.

Підозрювані п’ятеро нацгвардійців зараз затримані. Військові речі у них вилучили і передадуть бойовим підрозділам.

Військові експерти неодноразово заявляли, що обидві сторони протистояння на сході України продають зброю на так званому «чорному ринку». Про виявлення сховок арсеналу і незаконне зберігання зброї періодично повідомляють і в СБУ.

XS
SM
MD
LG