Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах ТВК зняла з виборів увесь список партії чинного мера


Міський голова Черкас Сергій Одарич (у центрі) під прапорами «Партії вільних демократів» (архівне фото)
Міський голова Черкас Сергій Одарич (у центрі) під прапорами «Партії вільних демократів» (архівне фото)

Черкаська міська виборча комісія скасувала реєстрацію усього списку «Партії вільних демократів», яку очолюю нинішній міський голова Черкас Сергій Одарич.

Як повідомляє громадянська мережа «Опора», уночі 10 жовтня комісія постановила внести зміни до Постанови № 26 від 27 вересня 2015 року шляхом виключення перших двох пунктів із її результативної частини. Там, зокрема, іде мова про реєстрацію 31-го кандидата в депутати від «Партії вільних демократів».

Тієї ж ночі, із 9 на 10 жовтня, Черкаська міська виборча комісія так і не ухвалила рішення щодо реєстрації іще 12-ти із 43-х кандидатів до Черкаської міськради від Черкаської міської організації «Партії вільних демократів» та закрила засідання.

Після цього громадські спостерігачі, які були присутні на засіданні та деякі члени комісії розійшлися. Однак незабаром десять із 17-ти членів комісії зібралися знову та проголосували за відкриття нового засідання. На ньому опівночі 10 жовтня вони й ухвалили постанову, в якій іде мова про скасування реєстрації усього списку «ПВД».

Як зауважив у коментарі Радіо Свобода голова обласного осередку КВУ Максим Михлик, Черкаська ТВК займається юридичною казуїстикою.

«Наслідки передбачити дуже важко. Проте не здивуюсь, якщо ЦВК розпустить територіальну виборчу комісію, і «ПВД» усе ж зареєструють», − прокоментував він.

Нині представники «Партії вільних демократів» подали відповідну заяву про порушення до правоохоронних органів.

XS
SM
MD
LG