Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: у квартирі в Рівному знайшли бурштин вартістю понад 2 мільйони гривень


Співробітники Служби безпеки України вилучили у Рівному 107 кілограмів бурштину вартістю понад два мільйони гривень, повідомляє прес-служба СБУ.

«Правоохоронці отримали інформацію про ймовірне зберігання в одній з орендованих квартир зброї й вибухівки. Під час санкціонованого обшуку співробітники спецслужби вилучили, крім «сонячного каміння», бойову гранату РГД-5», – мовиться в повідомленні.

Справу порушили за статтями «придбання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом» і «незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Слідчі дії тривають.

2 жовтня у прокуратурі Рівненщини повідомляли про вилучення чергової партії незаконно видобутого бурштину приблизно на мільйон гривень.

На Рівненщині, Волині, а також частково в Житомирській області, триває так звана «бурштинова лихоманка». Чимало місцевих жителів і приїжджих почали збагачуватися за рахунок надр. Екологи кажуть, що природа Полісся від таких дій зазнає непоправного нищення.

На початку квітня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект про особливості видобутку бурштину-сирцю на родовищах і в проявах, які не мають промислового значення. Також у квітні в СБУ заявили про викриття механізму незаконного видобування й реалізації бурштину на Рівненщині. За даними відомства, ця схема привласнення корисних копалин завдавала значних збитків державі і призводила до поглиблення банкрутства державного підприємства «Бурштин України».

XS
SM
MD
LG