Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах під ТВК сталася сутичка між прихильниками й опонентами чинного мера


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

У приміщенні черкаської ТВК сталася сутичка між представниками «Партії вільних демократів», яку очолює міський голова Черкас Сергій Одарич, і місцевим бізнесменом Андрієм Бородаєм. Як повідомив на своїй сторінці у Facebook міський голова Сергій Одарич, інцидент стався минулої ночі.

Як пояснюють члени «Партії вільних демократів», вони приїхали до ТВК, щоб проконтролювати розгляд комісією постанови ЦВК про реєстрацію кандидатів у депутати від цієї політичної сили. У коментарі місцевому виданню Бородай сказав, що «змушений був втрутитися і захистити людей, яким нібито погрожували люди Сергія Одарича».

Раніше Черкаська ТВК спершу відмовилася реєструвати 12 із 43 кандидатів у депутати від «ПВД», посилаючись на неправильно заповнені дані. А вночі 10 жовтня ТВК зняла з виборів увесь список партії чинного мера. Учора ЦВК скасувала відповідну постанову і зобов’язала Черкаську міську виборчу комісію вирішити питання щодо реєстрації кандидатами у депутати 12 представників «ПВД».

Натомість члени ТВК стверджують, що увечері 12 жовтня, напередодні сутички, комісія вирішила розглянути питання щодо реєстрації кандидатів у міськраду від «ПВД» у вівторок о 14:00. Однак сторонні особи вимагали негайно провести засідання комісії з цього приводу. Водночас члени ТВК заявляють, що у їхній бік лунали погрози від представників «ПВД». Із цього приводу вони вже написали заяви до правоохоронних органів.

Як зазначив у коментарі Радіо Свобода голова обласного осередку КВУ Максим Михлик, дуже важко передбачити наслідки нічного інциденту біля ТВК. За його словами, ситуація поступово виходить із юридичного поля й нормальної організаційної роботи, якою повинна займатися виборча комісія. Натомість переходить в русло «боротьби та інтриг і навіть якихось фальсифікацій».

За фактом нічних подій у Черкаській ТВК відкрили кримінальне провадження за частиною третьою статті 157 «Перешкоджання здійсненню виборчого права» Кримінального кодексу України. Працівники міліції узяли під цілодобову охорону приміщення ТВК.

XS
SM
MD
LG