Доступність посилання

ТОП новини

Син Януковича вимагає компенсації через визнання його банку неплатоспроможним


 Олександр Янукович
Олександр Янукович

Син колишнього президента України Віктора Януковича Олександр подав позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) у зв`язку з рішенням Національного банку України визнати неплатоспроможним «Всеукраїнський банк Розвитку», що належав йому. Про це повідомив представник Олександра Януковича Юрій Кірасір.

Адвокат зазначив, що підставою подання позову стало рішення Нацбанку України про визнання банку «Розвитку» неплатоспроможним.

«Це спричинило введення в банк тимчасової адміністрації та його фактичну експропріацію. Внаслідок цього рішення Олександр Янукович втратив право власності на 100% акцій «Всеукраїнського банку розвитку», – написав Кірасір на своїй сторінці в Facebook.

«Подачу позову в Європейський суд з прав людини Олександр Янукович пояснює неможливістю відстояти свої законні права в українських судах, які перебувають під тиском чинної української влади і виконують політичні замовлення проти її опонентів», – додав адвокат.

Янукович просить Європейський суд з прав людини зобов’язати державу Україна виплатити йому матеріальну компенсацію у розмірі ринкової вартості акцій банку.

Процедура розгляду справ у Європейському суді з прав людини передбачає необхідність використання всіх механізмів національного правосуддя, тобто спочатку справа має пройти розгляд у всіх інстанціях національних судів.

У листопаді минулого року Нацбанк визнав неплатоспроможним «Всеукраїнський банк розвитку».

XS
SM
MD
LG