Доступність посилання

ТОП новини

У штабі АТО підтвердили загибель українського військового під Авдіївкою


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Один український військовий загинув, двоє поранені 13 жовтня внаслідок обстрілу, який проросійські бойовики вели південніше Авдіївки, застосовуючи гранатомети. Про це в ранковому зведенні 14 жовтня інформує прес-центр штабу антитерористичної операції.

Раніше в ефірі телеканалу «112» командир батальйону ОУН Микола Коханівський повідомив, що внаслідок обстрілу шахти «Бутівка» під Донецьком загинув командир одного з підрозділів АТО.

У зведенні прес-центру також ідеться, що ніч 14 жовтня на Донбасі минула без інцидентів.

Сайти сепаратистів як у Донецьку, так і в Луганську наразі не містять жодної інформації про ведення бойових дій чи обстріли вночі 14 жовтня чи увечері 13 жовтня.

Упродовж кількох останніх днів сторони конфлікту на Донбасі повідомляли про збереження режиму припинення вогню. Востаннє про обстріл своїх позицій сили АТО повідомляли 7 жовтня, тоді були поранені четверо військоивх.

29 вересня на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську вирішили, що відведення озброєнь калібру до 100 міліметрів від лінії контакту сторін конфлікту у частині Донбасу буде здійснюватися у два етапи – після того, як сторони дотримуватимуться режиму тиші.

Українські військові почали відводити танки з Луганської області 5 жовтня. В угрупованні «ЛНР» заявляли, що «народна міліція ЛНР» розпочала відведення озброєнь ще 3 жовтня.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року. Від цього часу режим припинення вогню переважно підтримувався, а сторони конфлікту повідомляли про значне зменшення кількості обстрілів.

XS
SM
MD
LG