Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії підтримав відмову слідчих допитувати Кадирова у справі Нємцова


Рамзан Кадиров
Рамзан Кадиров

У Росії суд визнав законною відмову слідчих допитати главу Чечні Рамзана Кадирова у справі про вбивство опозиціонера Бориса Нємцова.

Як заявив слідчий на засіданні в Басманному суді Москви, знайомство обвинуваченого у вбивстві Нємцова Заура Дадаєва з Рамзаном Кадировим й іншими керівниками російської республіки не є приводом для допиту в рамках кримінальної справи.

За словами слідчого, у своєму клопотанні представники потерпілих не вказали на конкретні обставини кримінальної справи, які можуть служити підставою для допиту перелічених осіб, повідомляє російське агентство «Інтерфакс».

Водночас адвокат Вадим Прохоров, який представляє інтереси дочки Бориса Нємцова Жанни, заявив про намір оскаржити це рішення суду. Він наголосив, що серед затриманих і тих, кого притягують до відповідальності, немає ні організаторів, ні замовників злочину. На його думку, «всі сліди даного злочину ведуть до Чечні, в Грозний, безпосередньо до еліти даного регіону». Прохоров додав, що обставини, які містяться в клопотанні представників потерпілих, містять факти, які дозволяють слідству притягнути їх, як мінімум, як свідків.

Борис Нємцов був убитий в ніч на 28 лютого в центрі Москви. У справі про вбивство політика заарештували п’ятьох уродженців Чечні – Заура Дадаєва, Анзоар Губашева, Хамзата Бахаєва, Шадіда Губашева і Темірлана Ескерханова.

XS
SM
MD
LG