Доступність посилання

ТОП новини

У центрі Черкас на День захисника України організували виставку військової техніки


У Черкасах Покрову і День захисника України відзначають виставкою військової й спеціальної техніки. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, цього разу захід проводять не в Долині троянд біля Дніпра, де відбувається більшість міських свят, а в центрі Черкас на вулиці Хрещатик. Волонтери сподіваються, що завдяки зміні локації свято відвідає значно більше містян.

Окрім перегляду зразків бойових машин і зброї, черкащани долучаються до плетіння маскувальних сіток та «кікімор», а також вчаться у медиків, як правильно надавати першу допомогу.

У сквері за облрадою діє виставка дитячих малюнків і майстер-класи з виготовлення оберегів для бійців. Поряд молодь створює ілюстрації на дошках у межах проекту вуличного мистецтва «Street art Ck».

На заході містяни мають змогу поспілкуватися із бійцями АТО, які повернулися додому з передової. Також черкащан пригощають солдатською кашею із польової кухні.

14 жовтня українці традиційно відзначають релігійне свято Покрови, яка здавна вважалася покровительною українського козацтва. Святкування цього дня дотепер мало неофіційний статус, від 2015 року 14 жовтня є державним святом – Днем захисника України.

XS
SM
MD
LG