Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Збройні сили наростили до 250 тисяч, бо перемир’я не має вводити в оману


Петро Порошенко під час перебування в Запоріжжі, 14 жовтня 2015 року
Петро Порошенко під час перебування в Запоріжжі, 14 жовтня 2015 року

Президент України Петро Порошенко заявив, що нинішнє перемир’я в зоні бойових дій на частині Донбасу нікого не повинно вводити в оману, тому Збройні сили наростили до чисельності у 250 тисяч.

«Сили стримування нам потрібні не лише на Донбасі, а по всій лінії кордону з агресором і окупантом – із Росією, вздовж моря і біля Придністров’я», – сказав президент під час перебування в Запоріжжі на церемонії складення урочистої клятви курсантів військових ліцеїв.

«Понад 93 тисячі українських воїнів є безпосередніми учасниками бойових дій. Майже 108 тисяч брали або беруть участь в антитерористичній операції. 210 тисяч людей прийшли до армії за шість хвиль мобілізації, із них кожен шостий пішов добровольцем», – сказав Порошенко.

За його словами, під час війни повністю перейти на контрактну армію «не може собі дозволити жодна країна». Тому, сказав президент, призов на строкову службу буде збережений. Але призивати молодь будуть не з 18, а з 20 років, і призовники не будуть служити в зоні антитерористичної операції, наголосив він.

«Сотні тисяч людей стали волонтерами і зробили спонсорські внески на армію. Волонтерський десант, який висадився в Міністерстві оборони, зробив величезний внесок у подолання корупції і побудову нової системи забезпечення і функціонування українського Міністерства оборони і української армії. Зроблені величезні зміни не лише в харчовому, а в речовому, медичному забезпеченні Збройних сил. Налагоджена логістика, забезпечення боєприпасами, новітніми видами зброї», – додав голова держави.

«Там, де стоїть український воїн, є східний кордон Європи. Я переконаний, що ми вистоїмо і переможемо назовні, якщо не дамо підточити себе всередині», – наголосив Петро Порошенко.

Церемонія складення клятви військового ліцеїста слухачами Київського ліцею імені Івана Богуна та Запорізького обласного ліцею з посиленою військово-технічною підготовкою «Захисник» відбулася на острові Хортиця в Запоріжжі з нагоди Дня захисника України, що віднині офіційно святкується 14 жовтня – на день Покрови Богородиці і традиційний день українського козацтва й день Української повстанської армії, які вважали Богородицю своєю покровителькою.

XS
SM
MD
LG