Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах конкурс до нової поліції перевищив 27 осіб на місце – УМВС


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У Черкасах до нової патрульної поліції, набір до якої стартував 21 вересня і завершився 12 жовтня, подали заяви майже 5400 осіб, конкурс на одне місце перевищив 27 осіб, повідомив начальник УМВС у Черкаській області Владислав Пустовар.

За його словами, які наводить агентство «УНІАН», серед охочих служити в поліції Черкас 70% складають чоловіки і 30% жінки. Кількість безробітних складає близько 40%. Також заяви подали понад 180 співробітників черкаської міліції. Ще стільки ж заяв подали колишні співробітники правоохоронних органів та жителі інших областей.

До тестування допустили майже 4400 претендентів, інші анкети виявилися дубльованими, оскільки люди подавали документи в поліцію і в інших регіонах України; решту претендентів до нової поліції «відсіяли» через вік та з інших причин, розповів Пустовар.

Перший етап відбору почнеться в четвер, 15 жовтня – претенденти складатимуть письмові тести. На другому етапі вони пройдуть медкомісію, психологічні тести, виконають нормативи фізичної підготовки та пройдуть співбесіду.

Очікується, що нова патрульна поліція Черкас почне роботу або наприкінці цього року, або вже в січні-лютому 2016-го. Всього в Черкасах у новій патрульній поліції працюватимуть 200 поліцейських.

В Україні нині триває реформа органів внутрішніх справ, у перебігу якої дотеперішні структури міліції поступово замінюються новими структурами органів Національної поліції.

XS
SM
MD
LG