Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко присвоїв звання Героя України трьом воїнам АТО


Кадри, зроблені в жовтні 2014 року в Донецькому аеропорту одним із «кіборгів», Ярославом Погорілим
Кадри, зроблені в жовтні 2014 року в Донецькому аеропорту одним із «кіборгів», Ярославом Погорілим

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Героя України з врученням ордена «Золота зірка» трьом учасникам антитерористичної операції на Донбасі – Ігореві Зіничу (посмертно), Василеві Божку та Євгенові Межевікіну.

«Герой-медик Донецького аеропорту, 26-річний фельдшер швидкої допомоги Ігор Зінич загинув 20 січня 2015 року внаслідок підриву нового терміналу ДАПу. Він заїхав на територію аеропорту 17 грудня 2014 року у складі 3-го батальйону 80-ї окремої аеромобільної десантної бригади і до останнього залишався поряд з бійцями, рятуючи поранених під шквальним вогнем. За свідченням «кіборгів», лише за період з 16 до 19 січня Ігор зміг врятувати від 50 до 70 бійців», – мовиться в повідомленні на сайті президента.

12 лютого біля села Логвинове екіпаж танка під командуванням старшого лейтенанта Василя Божка вступив у нерівний бій та завдяки високому професіоналізму та винахідливості знищив три танки противника та велику кількість бойовиків.

Екіпажі під командуванням майора Євгена Межевікіна виконували бойові завдання в районі Пісків, Авдіївки, Зеніта, охороняли периметр Донецького аеропорту.

14 жовтня Україна вперше відзначила державне свято – День захисника України. Дотепер українці традиційно відзначали цей день як насамперед релігійне свято Покрови, яка здавна вважалася покровителькою українського козацтва.

XS
SM
MD
LG