Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат засудженого в Криму євромайданівця заявляє про його зникнення


Олександр Костенко
Олександр Костенко

Адвокат засудженого в Криму активіста Євромайдану Олександра Костенка Дмитро Сотников заявляє про зникнення його підзахисного. Про місце перебування Костенка не повідомляють ані захисту, ані родичам, стверджує адвокат.

«6 жовтня, за неофіційною інформацією співробітників СІЗО, Саша мав поїхати на етап. Однак жодних офіційних повідомлень про це не було. Як результат ми маємо те, що перед розглядом касаційної скарги захист геть втрачає зв’язок із підзахисним, інформація про його місце перебування і стан здоров’я не надається», – повідомляє Сотников.

Він називає це «свавіллям» і закликає тих, хто бажає допомогти Костенкові, «завалити запитами СІЗО-1 і прокуратуру Криму про місце перебування і стан здоров’я засудженого».

Коментарів і пояснень від «правоохоронних і судових органів» Криму наразі не було.

Раніше адвокат повідомляв, що матір Костенка перестали пускати в СІЗО до сина.

Олександра Костенка в Криму засудили до 4 років і 2 місяців тюремного ув’язнення. Пізніше «Верховний суд» Криму змінив вирок на 3 роки 11 місяців. За версією «слідства», 18 лютого 2014 року в ході «масових заворушень» у Києві Костенко завдав тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу «Беркут». Активіст також, як стверджують силовики, без передбаченого законом дозволу зберігав за місцем проживання нарізний ствол.

Костенко не визнає своєї провини. Його адвокат Дмитро Сотников подав касаційну скаргу до «Верховного суду» Криму на вирок.

XS
SM
MD
LG