Доступність посилання

ТОП новини

Міліція відкрила 5 проваджень щодо учасників «Маршу героїв»


«Марш героїв», 14 жовтня 2015 року
«Марш героїв», 14 жовтня 2015 року

Столична міліція повідомляє про відкриття п’яти кримінальних проваджень за фактом виявлення заборонених предметів в учасників «Маршу героїв» у Києві 14 жовтня.

«Загалом виявили 21 факт зберігання сторонніх предметів. На сьогодні вже порушено п’ять кримінальних проваджень за частиною другою статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Вчора міліція нікого не затримувала», – зазначив керівник київської міліції Олександр Терещук.

У столичній міліції зазначають, що у деяких учасників вчорашнього маршу силовики вилучили димові шашки, кастети, ножі, телескопічні дубинки, маски, балаклави та газові балончики, також була вилучена суміш, зовні схожа на вибухову.

14 жовтня українські праві сили у центрі Києва провели акцію «Марш героїв» з нагоди Дня захисника України. За даними одного з організаторів – всеукраїнського об’єднання «Свобода», – в акції взяли участь 10 тисяч людей. Міліція заявляла про дві тисячі учасників.

Акція розпочалася з мітингу на Михайлівській площі. Згодом учасники акції прийшли ходою до Лук’янівського СІЗО й ізолятора тимчасового тримання, «щоб вимагати звільнення політв’язнів».

XS
SM
MD
LG