Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін заявив, що Україна в Раді безпеки ООН візьметься за притягнення до відповідальності винних у збитті MH17


Павло Клімкін, архівне фото
Павло Клімкін, архівне фото

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна як новообраний член Ради безпеки ООН візьметься за те, щоб притягти до відповідальності винних у збитті минулого року над Донбасом малайзійського авіалайнера рейсу MH17, у якому загинули 298 людей.

Як сказав він після голосування в Генеральній асамблеї ООН, для цього треба створити правовий механізм, що був би цілком прозорим, неупередженим і справедливим.

Крім того, сказав міністр, Україна в Раді безпеки буде порушувати й інші важливі питання міжнародної стабільності, миру й безпеки і стане «найкращим вартовим Статуту ООН».

За його словами, обрання України одним із нових непостійних членів Ради безпеки ООН на наступні два роки засвідчило солідарність із нею практично всього світу.

Раніше в четвер, 15 жовтня, Генеральна асамблея ООН обрала Україну, а також Єгипет, Сенегал, Уругвай і Японію непостійними членами Ради безпеки ООН на 2016 і 2017 роки.

Україна була безальтернативним кандидатом від регіону Східної Європи і не мала суперників. За неї проголосували 177 членів Генеральної асамблеї ООН із загалом 193.

У Раді безпеки ООН, що має п’ять постійних і 10 непостійних членів, ці держави замінять із 1 січня 2016 року Йорданію, Литву, Нігерію, Чад і Чилі.

XS
SM
MD
LG