Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Одеську митницю очолить Марушевська


Юлія Марушевська
Юлія Марушевська

Керівником Одеської митниці призначать заступника голови Одеської облдержадміністрації Юлію Марушевську, повідомив президент України Петро Порошенко.

«Не пізніше за понеділок, наступний робочий день, Одеса отримає нового начальника митниці», – сказав президент, відкриваючи в Одесі новий центр адмінпослуг.

Глава держави зазначив, що Марушевська є «надзвичайно ефективною і талановитою жінкою», яка має хороші організаційні здібності і змінить ситуацію на Одеській митниці.

Як повідомляє 16 жовтня Державна фіскальна служба України, після проведення всіх необхідних процедур і проведення відповідного конкурсу за участю представників Одеської обласної адміністрації ДФС подає обрану кандидатуру на погодження до Міністерства фінансів і Кабінету міністрів України. У повідомленні прізвища кандидата не вказано.

17 вересня у Державній фіскальній службі України підтвердили, що заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Юлія Марушевська подала свою кандидатуру на посаду начальника Одеської митниці. Всього, за даними ДФС, станом на 17 вересня відомство отримало 71 заявку для участі у відборі на посаду начальника Одеської митниці. Прийом документів тривав до 18 вересня.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі анонсував конкурс на посаду начальника митниці ще на початку червня, незабаром після очолення області. Саакашвілі заявляв, що щороку через зловживання Одеська митниця недоотримує 1 мільярд доларів.

На початку вересня сайт Одеської обладміністрації оприлюднив біографічні відомості про Марушевську як про заступника голови Одеської ОДА. Вона народилася у 1989 році. Закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «українська мова та література, німецька мова». Із вересня – заступник голови Одеської ОДА.

Марушевська – активістка Євромайдану, автор англомовного відеозвернення «I Am a Ukrainian».

XS
SM
MD
LG