Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську звільнили з посади високопосадовця-екс-регіонала


У Дніпропетровську у рамках люстрації з посади першого заступника міського голови звільнили Анатолія Крупського. Інформацію про це в п’ятницю Радіо Свобода підтвердив Вадим Шебанов, який обійняв цю посаду від сьогодні.

За інформацією Шебанова, розпорядження про кадрові зміни в керівництві міськради підписав в. о. міського голови Дніпропетровська Віталій Мархасін, який наразі заміняє на цій посаді Галину Булавку, котра перебуває у відпустці.

Як поінформував Шебанов, Анатолій Крупський був звільнений, згідно із законом про очищення влади.

«Відповідно до підпункту 1 пункту 2 прикінцевих і перехідних положень закону України «Про очищення влади» і пункту 7 частини 1 статті 36 Кодексу законів про працю України, на підставі доповідної записки в. о. начальника управління організаційно-кадрової роботи Дніпропетровської міської ради про результати перевірки відомостей, зазначених в особовій справі Крупського А.Ф., від 15.10.2015 вх.№8/4070, звільнити Крупського Анатолія Федоровича з посади першого заступника міського голови», – йдеться у розпорядженні.

Водночас Вадим Шебанов поінформував, що після вступу на посаду він відкликає із суду свій позов до міської ради.

«Коли мене звільнили з посади керуючого справами міської ради і поновили на цій посаді Віталія Мархасіна, мені мали надати посаду для працевлаштування. Міська рада цього не зробила, я подав до суду. Мій позов розглядав Бабушкінський районний суд, а потім – апеляційний адміністративний суд. Але Крупський звільнений і мені надали посаду, тепер я відкликаю свій позов. З понеділка я піду також у відпустку, адже беру участь у виборчій кампанії», – сказав Радіо Свобода Вадим Шебанов.

Наразі Анатолій Крупський, звільнений з посади першого заступника міського голови Дніпропетровська, балотується на посаду міського голови від партії «Відродження». Був фігурантом скандалу з виділенням 2 мільйонів гривень коштів міського бюджету на ремонт некомунального житлового будинку, де сам мешкає.

2014 року Крупський потрапив до складеного активістами «чорного» списку чиновників, до яких мають бути застосовані міжнародні санкції. За часів Віктора Януковича він обіймав посаду заступника голови ОДА, 2012 року балотувався на виборах до Верховної Ради України від Партії регіонів.

XS
SM
MD
LG