Доступність посилання

ТОП новини

Російське видання: безпілотник, який збили в Туреччині, – таємна російська розробка


Фото з місця, де впав збитий безпілотник, 16 жовтня 2015 року
Фото з місця, де впав збитий безпілотник, 16 жовтня 2015 року

Російське інтернет-видання «Газета.ру» повідомило, що безпілотний літак, який був збитий над Туреччиною біля кордону з Сирією, – російського виробництва, хоча не обов’язково належить Росії.

Посилаючись на неназване джерело в російській оборонній промисловості, видання пише, що цей безпілотний апарат є таємною російською розробкою, про яку немає згадок у засобах інформації.

Це джерело, ознайомившись із оприлюдненими в Туреччині фотографіями збитого там апарата, додало, що цю модель використовує не Міністерство оборони Росії, а «інші російські структури», які співрозмовник видання не став називати.

Але видання пише, що деякі свої безпілотники Росія надавала владі Сирії.

Раніше у п’ятницю в Туреччині повідомили, що ВПС цієї країни збили у своєму повітряному просторі неподалік кордону з Сирією безпілотний літак-розвідник невідомої належності. Російські військові відразу заявили, що жоден із їхніх безпілотників, що діють у Сирії, не був втрачений. При цьому, як заявив тоді начальник Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил Росії генерал-полковник Андрій Картаполов, «а чий цей збитий безпілотник, – або здогадайтеся, або з’ясовуйте самі».

Тим часом користувачі соцмереж звернули увагу, що фотографії збитого в Туреччині безпілотника невідомої моделі, поширені турецьким напівофіційним агентством «Анадолу», дуже нагадують фото принаймні трьох таких самих безпілотних апаратів, що були виявлені на території України: один із них був збитий українськими військовими над Донбасом у травні минулого року, інший упав біля Ізюма на Харківщині в липні того ж року.

Корпус іще одного безпілотного літака тієї ж моделі, відмінний від перших двох, був представлений у Києві в лютому 2015 року на виставці «Присутність. Докази агресії російських військ на території України» (на фото внизу ліворуч).

Крім того, безпілотник того самого типу, що і збитий нині в Туреччині та минулого року в Україні, вже падав і в Сирії в серпні цього року.

XS
SM
MD
LG