Доступність посилання

ТОП новини

Китайський генерал відкидає побоювання щодо штучних островів


Високопоставлений китайський генерал заявив, що штучні острови, які Китай побудував у Південно-Китайському морі, призначені для надання допомоги місцевому судноплавству і не вплинуть на «свободу мореплавання» в регіоні.

Генерал Фань Чанлун, виступаючи на конференції в Пекіні 17 жовтня, заявив, що острови «дозволять забезпечити кращі послуги для допомоги і здійснення навігації в Південно-Китайському морі».

Адмірал США Ґері Рафгед, виступаючи на тій же конференції після представника Китаю, розкритикував політику будівництва островів, яка, як він сказав, «підсилює підозри і створює потенціал для прорахунків».

Дії Китаю викликають занепокоєння через заселення цих островів, створення на них портів, злітно-посадкових смуг та інших об’єктів, що, як вважають США та інші країни, може дестабілізувати регіон.

Раніше цього тижня США заявили, що можуть послати корабель ВМС США в 21-кілометрову територіальну зону навколо одного з таких новостворених островів, претензію на яку заявляє Китай, у відповідь на претензії Китаю в регіоні.

XS
SM
MD
LG