Доступність посилання

ТОП новини

На реалізацію ядерної угоди з Іраном знадобляться місяці – чиновники США


Ірану знадобляться кілька місяців, щоб привести ядерну програму до вимог, закріплених в історичній ядерній угоді. Про це заявили неназвані американські високопосадовці, які пов’язують скасування санкцій із підтвердженням експертів Міжнародного агентства ООН з атомної енергії (МАГАТЕ), що Іран виконав домовленості.

Чиновники США припускають, що виконання зобов’язань забере в ісламської республіки більш як два місяці, про які говорять в Ірані.

За умовами угоди, санкції щодо Ірану будуть зняті в разі обмеження його ядерної діяльності. Зміни стосуються підземних ядерних потужностей, реактора на «важкій воді» та об’єктів для збагачення урану.

Західні країни довгі роки підозрювали, що Тегеран використовує ядерну програму для таємної розробки ядерної зброї, Іран незмінно ці звинувачення заперечував, але достатніх доказів мирного характеру досліджень не наводив.

18 жовтня минає 90 днів від часу досягнення у Відні історичної угоди між Іраном і шістьма світовими державами. Домовленості передували майже два роки переговорів.

XS
SM
MD
LG