Доступність посилання

ТОП новини

У Канаді пройдуть парламентські вибори


Сьогодні у Канаді пройдуть федеральні парламентські вибори, за результатами яких буде сформовано новий уряд. Загалом канадські виборці обиратимуть 338 депутатів від округів до нижньої палати парламенту, Палати громад.

Оглядачі називають ці вибори викликом для прем’єр-міністра Канади Стівена Гарпера, чия Консервативна партія перебуває при владі в країні з 2006 року. Головним конкурентом для канадських консерваторів вважають Ліберальну партію на чолі з Джастіном Трюдо, сином колишнього прем'єра П'єра Трюдо.

В ході виборів за мажоритарною системою виборці не голосують безпосередньо за кандидатуру прем’єр-міністра. Зазвичай прем’єром стає лідер партії, що набрала найбільше голосів.

Наприкінці серпня триразовий прем’єр-міністр Канади Стівен Гарпер розпустив нижню палату парламенту і призначив нові вибори.

Уряд Гарпера – один із ключових прихильників санкцій Заходу проти Росії за анексію нею Криму і причетність до збройного конфлікту на сході України. У листопаді 2014 року на саміті «Групи двадцяти» в австралійському Брісбені Стівен Гарпер порадив президентові Росії Володимиру Путіну «забратися з України».

XS
SM
MD
LG