Доступність посилання

ТОП новини

Активісти у Дрездені збирають акцію проти напливу біженців


Політичний рух Pegida (Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу – ред.) із центром у німецькому Дрездені у річницю свого створення скликає у понеділок о 16-й годині акцію проти напливу мігрантів в Європі. Активісти заявляють, що таким чином хочуть натиснути на канцлера Ангелу Меркель задля здійснення антиімміграційної політики.

Підштовхнуло мітингувальників до протестів і учорашнє голосування на парламентських виборах у Швейцарії, де партія консерваторів, що виступають проти прийому біженців, здобула майже третину місць.

Раніше представники руху Pegida закликали своїх прихильників прийти на акцію з чорними пов'язками на руках. Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр через напад на жінку-кандидата в бургомістри у Кельні заявив, що рух Pegida і його представники є правими екстремістами, і закликав громадян Німеччини дистанціюватися від цього руху.

Активність прихильників Pegida викликала відповідну активність і її супротивників, які бачать загрозу суспільству від цькування здебільшого мусульман, які проживають у Німеччині.

Німеччина нині є головним місцем в Європі, куди прямують біженці, більшість з яких проходить через Туреччину і Балкани. Влада до кінця року очікує до мільйона прохань про притулок від біженців.

Понад 630 тисяч людей, рятуючись від війни та злиднів, висадилися на берегах Європи цього року, чимало з них долали небезпечний морський шлях з Туреччини до Греції.

18 жовтня канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала Туреччині підтримку прагнень цієї країни приєднатися до Євросоюзу в обмін на співпрацю у припиненні потоку мігрантів до країн Заходу.

XS
SM
MD
LG