Доступність посилання

ТОП новини

Хорватія пропустила тисячі мігрантів із Сербії


Через паркан на сербсько-хорватському кордоні, фото зранку 19 жовтня 2015 року, до того, як кордон відкрили
Через паркан на сербсько-хорватському кордоні, фото зранку 19 жовтня 2015 року, до того, як кордон відкрили

Хорватія без попереднього оголошення відкрила для мігрантів свій кордон із Сербією, і понад три тисячі людей, які мерзли під дощем біля кордону, ввійшли до Хорватії на шляху до заможних країн Європи.

Перед цим відкриттям кордону Управління верховного комісара ООН у справах біженців заявляло, що нині в Сербії перебуває близько 10 тисяч мігрантів, і прибувають усе нові.

Водночас багато людей далі лишаються заблоковані вже на кордоні Хорватії зі Словенією, через яку вони мають пройти, щоб дістатися далі на північ до Австрії і врешті до Німеччини.

Хорватія просила Словенію пропускати хоча б по п’ять тисяч мігрантів на день, але там погодилися тільки на половину цієї кількості, посилаючись на те, що суворий контроль для мігрантів на австрійському кордоні уповільнює їхній рух.

Тисячі мігрантів були змушені рушити через Хорватію і Словенію після того, як свої кордони для них закрила Угорщина, що тривалий час була головним транзитним шляхом.

За оцінками, від початку цього року до Європи з таких країн, як Афганістан, Ірак, Сирія чи деякі країни Африки, дісталися вже понад 600 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG