Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: запобіжний захід екс-ректору Мельнику не змінювався


Петро Мельник
Петро Мельник

У Генеральній прокуратурі України заявляють, що запобіжний захід колишньому ректору Національного університету податкової служби Петру Мельнику не змінювався.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, ухвалою слідчого судді Печерського районного суду Києва від 16 жовтня щодо підозрюваного Мельника застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання у межах строку досудового розслідування, тобто до 8 грудня.

«У вказаному кримінальному провадженні підозрюваному Мельнику запобіжний захід у вигляді домашнього арешту ніколи не обирався і не скасовувався», – наголошують у ГПУ.

Слідчі прокуратури Київської області проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Мельника, його підозрюють у розтраті майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому повторно, в особливо великих розмірах.

Водночас у ГПУ нагадують про проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Мельника та інших осіб у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою. Це провадження відкрили за фактом одержання 177 тисяч гривень неправомірної вигоди від студентів за сприяння в зарахуванні на п’ятий курс університету бюджетної форми навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра (спеціаліста).

Під час розслідування цього провадження, ухвалою слідчого судді Печерського райсуду Києва від 1 жовтня цього року задовольнив клопотання ГПУ про продовження строку дії запобіжного заходу Мельнику у виді домашнього арешту строком на два місяці, тобто до 1 грудня 2015 року.

Петра Мельника, ректора Національного університету податкової служби, затримали 27 липня 2013 року під час отримання хабаря в сумі 120 тисяч гривень. Йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці. Пізніше стало відомо, що Мельник утік, знявши електронний браслет. Згодом він переховувався в США.

1 квітня 2014 року співробітники ГУБОЗ МВС затримали екс-ректора в аеропорту «Бориспіль», куди він прилетів авіарейсом із Лондона. Згодом його відпустили, оскільки Мельник вніс заставу. У липні цього року Ірпінський міський суд 8 липня виніс виправдувальний вирок щодо Мельника. Генеральна прокуратура подала апеляційну скаргу на цей виправдувальний вирок.

XS
SM
MD
LG